Lediga dagar ,
då bara måste man ju baka lite . . . eller ?
Jag måste det i alla fall .
Vad är härligare än doften av nybakat ? ? ?
Idag blev jag sugen på ett gott
och lättgjort matbröd .
Mmm , ljummet bröd och smöret som smälter .
Finns det nåt godare ?
Gott filmjölksbröd .
Lilla rara fröken Fuchia
Ja , det slank ner några skivor med halvsmält smör på ,
under tiden jag tog bilderna . Mums !
Receptet är enkelt .
Jag hittade det i tidningen
Hembakat nr 2 2013 .
Martins filmjölksbröd .
1 bröd .
Ett saftigt och lättbakat bröd .
Smeten ska vara kladdig när den hälls i formen .
10 dl filmjölk
5 dl vetemjöl , fullkorn ( jag tog vetemjöl special )
5 dl grahamsmjöl
2 dl rågkross (jag tog rågflingor )
2 dl solroskärnor
1 dl linfrö
1 dl vetekli
2 1/2 dl mörk sirap
1/4 dl bikarbonat
Gör så här :
Sätt ugnen på 180 grader .
Blanda samman alla ingredienser .
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 2 liter .
Grädda brödet mitt i ugnen i 1 timme och 20 minuter .
Täck formen med folie efter halva tiden
om det behövs så att ytan inte bränns .
( Jag använde 2 st 1 liters formar
istället för en 2 liters form .)
I morron blir det nya äventyr .
- Ha en go´ vecka -
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar